Rabobank Private Equity eigenaar van CARe Autoschade

Vandaag maakte Rabobank Private Equity vol trots bekend dat zij de nieuwe eigenaar zijn geworden van Care Autoschade. Op zich was al langer bekend dat Rabo zat te lonken naar Care. Rabo vond namelijk dat Care in de moeilijke schadeherstelmarkt als één van de weinige organisaties innoveerden.
Rabo is onder de indruk van Care, die samenwerkt met merk-organisaties binnen PartsPlan aan optimalisatie van merkonderdelen aan de ketendeelnemers.

De volgende stap lijkt nu wel duidelijk: Het zou me niets verwonderen als dit eindigt in een integratie met dochter Achmea. Achmea heeft de polissen en Rabo koopt de schadeherstelmarkt. Het wordt steeds duidelijker dat Achmea en Rabo hun greep aan het verstevigen zijn op de schadeherstelmarkt. Daarvoor is gaat geen brug te ver.
Achmea ontving recentelijk een conformiteitsverklaring voor haar eigen ontwikkelde prestatiemonitor voor schadeherstelbedrijven. Door deze zogeheten objectieve evaluatiebeoordeling van bedrijven kan Achmea de sturing naar de schadeherstelbedrijven beter sturen op prestaties.

Kortom, schadeherstellers moeten steeds meer naar de pijpen van de verzekeraars dansen.
Jammer, laten zij zich bij hun eigen leest houden en de schadeherstellers hun vak laten uitoefenen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *